Het schoonmaken van een boot kan een vermoeiende taak zijn, maar het is noodzakelijk om uw vaartuig in goede conditie te houden. Als de boot klein is, kan deze in een paar uur worden schoongemaakt. Een grotere boot kost echter meer tijd en moeite om schoon te maken. Motorwasboten hebben voordelen als het gaat om het wassen van boten.

Een hogedrukreiniger klaart de klus sneller. De druk van deze machine kan vuil van het oppervlak van de boot verwijderen voordat het zelfs kan worden geschrobd. Een sterke waterstraal kan ook vuil in spleten en lastige hoekjes verwijderen. Dit is een voordeel als verborgen gebieden onbereikbaar zijn.

Een hogedrukreiniger kan ook een krachtige waterstroom creëren op 10 tot 15 voet van waar u staat. Met een hogedrukreiniger hoef je niet eens op je knieën om vuil te schrobben en de zeep af te spoelen. U kunt een tuinslang gebruiken om de zeep van het oppervlak van uw boot te spoelen in minuten in plaats van uren.

De Power Wash Boat kan de schoonmaaktijd halveren en vereist minder inspanning van de kant van de gebruiker. Als u geen hogedrukreiniger heeft, kunt u er een huren of uw schoonmaken boot laten reinigen door een professioneel botenbedrijf. Professionele bootreinigers kunnen ook een betere zeepoplossing gebruiken dan huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Ze zijn ook opgeleid om boten schoon te maken, zodat ze grondiger werk kunnen doen.

Botenbureaus gebruiken industriële machines en maritieme oplossingen om hun boten schoon te maken en te polijsten. De compound kan na het reinigen worden aangebracht om de boot voor te bereiden op het waxen. Deze verbinding waxt het rompoppervlak en vermindert de kans op rompoxidatie die lelijke vlekken op de romp veroorzaakt.

Naast het reinigen van de romp kunt u een hogedrukreiniger ook gebruiken om de aanlegsteiger, het interieur, ladders, plafonds, tapijten en het motorcompartiment van uw boot schoon te maken. Zoals u kunt zien, heeft het wassen van boten veel meer voordelen dan alleen het reinigen van de buitenkant van het vaartuig.

Als u van plan bent de boot zelf te wassen, neem dan enkele veiligheidsmaatregelen voordat u de hogedrukreiniger aanzet. Zet de boot en andere voorwerpen vast op de boot. De druk van de hogedrukreiniger kan behoorlijk sterk zijn. Zorg ervoor dat de boot stevig is verankerd aan de pier.

Vul de hogedrukreiniger met een biologisch afbreekbare zeepoplossing en zet de wasmachine aan. Er is een instelling op de machine om de intensiteit van de druk aan te passen. Spray in een hoek van 90 graden en laat de zeepoplossing ongeveer 15 minuten inwerken.

Begin met spuiten op het hoogste punt naar beneden want het vuil erboven stroomt naar beneden en de schone delen van de boot worden weer vies. Nadat je de zeep hebt aangebracht, schrob je de vlek en gooi je alle zeepoplossing weg in de hogedrukreiniger.

Vul de wasmachine met vers water en spoel alle zeep af. Na het spoelen van de boot kunt u deze drogen met een schone handdoek en vervolgens marine wax aanbrengen. Nadat de boot wit is geworden, wordt de was verwijderd met een elektrische buffer om de boot glanzend en als nieuw te houden.

Met powerwash boten kunt u uw boot binnen enkele uren schoonmaken in plaats van een hele dag. Als u niet over het juiste gereedschap beschikt om uw boot efficiënt schoon te maken, overweeg dan om een professionele bootbediende in te huren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *