De voordelen van residentiële zonnepanelen

0

 

Overweegt u zonnepanelen voor uw woning?

Residentiële zonnepanelen zijn een geweldige investering die u niet alleen geld bespaart en de waarde van uw woning kan verhogen, maar ze helpen ook het milieu. Zonne-energie wordt zeer prijsconcurrerend met conventionele energiebronnen en er zijn veel federale en staatskortingen en stimulansen om u te compenseren voor de stroom die u produceert en ook om uw initiële investeringskosten te helpen compenseren. De kosten van residentiële zonnepanelen deurne voor uw huis zijn aanzienlijk gedaald en zijn de afgelopen jaren met meer dan 40% gedaald. Er is nog nooit een beter moment geweest om de overstap te maken naar hernieuwbare, schone energie voor uw huis of bedrijf.

De basisprincipes van residentiële panelen

Residentiële panelen zetten de lichtenergie van de zon om in elektriciteit met behulp van een reeks fotovoltaïsche zonnecellen om fotonen om te zetten in bruikbare elektriciteit. Zonnecellen, of fotovoltaïsche cellen, zijn gerangschikt in een rasterachtig patroon op het oppervlak van het paneel om een bepaald wattage aan elektriciteit te produceren. Vervolgens worden meerdere panelen in een reeks gerangschikt en op een dak of in een veld geïnstalleerd, die energie produceren die een huis of bedrijf van stroom kan voorzien.

Residentiële panelen zijn meestal gemaakt van kristallijn silicium en het duurdere galliumarsenide, dat uitsluitend wordt geproduceerd voor gebruik in fotovoltaïsche cellen. Efficiëntere panelen worden geassembleerd door een amorfe siliciumlegering af te zetten in een continu roll-to-roll-proces. Cellen die op basis van dit proces zijn gemaakt, worden Amorphous Silicon Cells of A-si genoemd. Panelen die zijn gemaakt met behulp van amorfe siliciumtechnologie zijn duurzamer, efficiënter en dunner dan hun kristallijne tegenhangers.

De nieuwste panelen functioneren op moleculair of kwantumniveau. Deze panelen worden gemaakt door koolstofnanobuisjes of kwantumdots in een behandeld plastic te implanteren. In tegenstelling tot op silicium gebaseerde panelen hoeven deze panelen niet in een cleanroom te worden gebouwd, waardoor de productiekosten iets lager zijn.

Residentiële panelen werken door straling van de zon op te vangen en die energie actief om te zetten in elektriciteit. Zonnepanelen bestaan uit meerdere individuele zonnecellen. Deze cellen werken op dezelfde manier als grote halfgeleiders en maken gebruik van een pn-overgangsdiode met een groot oppervlak. Wanneer de cellen worden blootgesteld aan zonlicht, zetten de pn-junctiediodes de energie van zonlicht om in bruikbare elektrische energie. De energie die wordt gegenereerd door fotonen die het oppervlak van het zonnepaneel raken, zorgt ervoor dat elektronen uit hun banen worden geslagen en vrijkomen, en elektrische velden in de cellen trekken deze vrije elektronen in een richtingsstroom, waaruit metalen contacten in de cel elektriciteit kunnen opwekken. Hoe meer cellen in een zonnepaneel en hoe hoger de kwaliteit van de cellen, hoe meer totale elektrische output het zonnepaneel kan produceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *